Om Bichon Havanais racen

Bichon Havanais, staves også Bichon Havanese, også kaldet Havaneser eller Cubansk Silkehund stammer fra det vestlige Middelhavsområde og er blevet til i de spanske og italienske kystegne. På et tidligt tidspunkt er den så blevet bragt til Cuba af italienske søkaptajner på langfart.

Bichon Havanais er en lille kvik og lærenem hund, som bl.a. bliver brugt som cirkushund, og den er også særdeles velegnet til agility. Bichon Havanais er yderst charmerende, sjov, glad og venlig. En rigtig familiehund.

Bichon Havanais er også usædvanlig opvakt og let at oplære som ”alarmhund”. Med sit hengivne og legelystne væsen er den elskelig, charmerende og samtidig lidt af en spasmager. Bichon Havanais elsker børn, hvis de bliver vandt til børn og kan lege med dem i det uendelige. Den gøer ikke særlig meget, men den "fortæller" altid, når der går fremmede forbi, og gæster bliver mødt med glædesbjæf.

Sonneholts Bichon Havanais

En Bichon Havanais bevæger sig med en let og spændstig gangart, som på en slående måde understreger dens muntre karakter. Forbenene bevæges helt frit og føres lige fremefter, og bagparten giver fraskub i lige linie.

Standardstørrelsen 23-27 cm.
Bichon Havanais findes i farverne hvid, creme, gylden, rødlig, havannabrun, mørkbrun og sort. Stort set alle farver og farvesammensætninger er tilladt.
Læs om farver på Bichon Havanais colors

FCI-standarden findes på Klubben af Små Selskabshunde's HP under Klubbens racer.

Bichon Havanais er allergivenlig, den fælder stort set ikke og må ikke klippes, hvis den skal udstilles. Den lange, tætte og silkebløde pels kræver en del pleje. Der findes forskellige shampooer, balsam, frisérspray o.s.v. som gør pelsplejen nemmere og mere effektiv.
Her på Sonneholt har vi valgt at klippe vor Bichon Havanais, fordi vi færdes en del i naturen og synes det er synd for hunden med alle de frø og urenheder der filtrer sig ind i pelsen og som derfor medfører urimelig meget pelspleje.
Faktisk synes vi hun ser meget mere ung, smart og moderne ud i klippet tilstand. Men det er jo en smagssag.

Bichon Havanais er usædvanlig intelligent og er gennem sin altid nærværende nysgerrighed meget let at opdrage. Med sit åbne væsen og sin uimodståelig charme vinder den på et øjeblik ethvert hjerte og bliver snart midtpunkt i enhver familie.

I øvrigt er Bichon Havanais også en usædvanlig svømmer, der ikke ved noget bedre end at tumle sig i vandet.

Bichon Havanais er også en udmærket vogter og hyrdehund.

Bichon Havanais'en er meget knyttet til “sin familie” og rigtig lykkelig, når den også bliver optaget som værdigt familiemedlem, gerne med daglige pligter.

Se også Klubben for Små Selskabshunde

Forudbestilling